O nama i udruzi

Udruga “Trag” osnovana je s namjerom proučavanja i istraživanja Svemira, te njegova djelovanja na nas - ljude.

Obzirom da smo mi stanovnici planete Zemlje istovremeno i stanovnici Svemira – potraga za informacijama bit će skup tragova kako onih koje nalazimo u povijesti ove planete, tako i onih koje nalazimo unutar nas samih.

Jer tko smo mi?

Svojim smo postojanjem sastavni dio tog nama dalekog, velikog i tajnom prožetog Svemira. Zato djelovanje udruge Trag nije usmjereno samo na ono što je izvan čovjeka, poznato i nepoznato, već i na samog čovjeka – njegovo unutarnje neprepoznato ili prepoznato. Na njega kao Svemir u malome, na njega kao individuu, na njega kao biće koje je neprestano u interakciji s okolinom.

Ta okolina ponekad nam izgleda prijateljskom, a ponekad neprijateljskom. Uobičajeno je da mislimo kako ono što vidimo razumijemo, istovremeno pak postoje trenuci kad nešto ne vidimo, ne razumijemo, ali osjećamo. Takve pojave grubo se i olako svrstavaju u nadnaravne. Ili se oholo proglašavaju maštom, besmislicama i ludim umovima. Svako viđenje NLO proglasit će se avionom i helikopterom, meteorološkim balonom, svako spominjanje viđenja čudnih biće – sujevjerjem ili psihičkom labilnošću, a većina “čudnih” snova – samo čudnim snovima. Kod vjernika bilo koje religije – postojat će mogućnost da se ponude kao akteri čudnih događanja anđeli ili demoni. Ali ništa od navedenog neće se moći dokazati. Ali ako prihvatimo da nešto ne znamo ili ne razumijemo ili ne vidimo, to ne znači da to ne postoji. To samo znači da nismo dopustili samome sebi razne mogućnosti objašnjenja, kao niti sakupili dovoljan broj informacija.

Informacija koje postaju tragovi, oni tragovi koji nam daju mogućnosti za razumijevanjem sebe, naše okoline, planete Zemlje te čitavog Svemira. Vidljivog i nevidljivog. Takva potraga postaje korak puta jedne potrage. A svaki korak ka proučavanju sebe u kontekstu pojava koje smatramo nepoznatima, kojih se plašimo ili ih smatramo nemogućima - istovjetan je u konačnici koraku ka otkrivanju Svemira.

Udruga “Trag” prikupljat će stoga iskustva čovjeka i pojava u svrhu sakupljanja informacija. Neće donositi zaključke niti suditi, neće otkrivati “velike istine”. Samo će tragati za novim mogućnostima, sakupljati informacije te iz raznih uglova pratiti stare tragove kao i nove neobične pojave i iskustva. Sve će u skladu sa svojom djelatnošću djeliti s Vama koji ovo čitate, kao informaciju koja moguće i Vama može biti važna u Vašoj individualnoj potrazi za odgovorima o životu, Svemiru, Zemlji i Vama samima.


Tamara Vrančić Sokač

 

Statut udruge "Trag" ( PDF 366.56 kB )

Certifikat ( PDF 2,4 MB )

Diploma ( PDF 1,7 MB )

 
"Trag" udruga za istraživanje Svemira i njegovih utjecaja na čovjeka
 
 Adresa: 
Tamara Vrančić Sokač, predsjednica
 
Dr. Franje Šukljea 3
10430 Samobor
Hrvatska
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Mobitel: 091 - 58 58 227

 

Kolačići vam pomažu za ugodnije pregledavanje stranice. Također služe za prikupljanje statistike.
Prihvaćam Odbijam